03.04.2018 Gözlem Raporu - Kardelen Ozel

Sınıf: 6B
Teacher: Hande Özkan
Öğrenci sayısı: 17

Hande hoca sınıfa 8 dakika geç kaldı, ama sınıfa girdiğinde gecikmesinin nedenini sınıfa açıklaması güzeldi, böylece öğrenciler ''Nasılsa öğretmen de geç geliyor biz de geç gelebiliriz'' düşüncesine kapılmazlar.
Derse The Journey to The center of the earth filmi hakkında soru sorarak başladı, bence güzel bir ice-breaker aktivitesiydi daha sonra da konuyla alakalı listening parçası dinlediler, Hande hoca dinlerken listening text'i de açtı böylece öğrenciler takip edebildiler fakat bazı öğrenciler dinliyormuş gibi görünmüyordu sadece okudular, aktivite amacına ulaştı mı emin değilim.
Daha sonra listening parçasıyla ilgili aktiviteler yapıldı, aktiviteler yapılırken hoca sınıfta yürüyüp tek tek kontrol etti böylece off-task herhangi bir davranışın olmasını önledi. Genel olarak güzel bir dersti.

Sınıf: 5B
Teacher: Esin Özertuğrul
Öğrenci Sayısı: 17

Esin hoca dersin başında sınıfta en çok ses yapan ve kolayca off-task olan öğrencilere dersle ilgili görev verdi ve bu öğrenciler ders boyunca eskisi kadar sorun çıkarmadı bence etkili bir taktikti.
Warm up olarak öğrencilere en sevdikleri restoranı sordu ama sınıf öyle gürültülü oldu ki aktiviteyi ''First learn to talk then talk'' diyerek geçti ve tüm öğrencilerin hevesi kırıldı, yine de hocayı suçlayamıyorum bu durumda çünkü daha fazla vakit harcasaydı diğer aktivitelere vakit kalmayacaktı.
Ders boyunca vocab öğrenip daha sonra cümle içinde kullandılar hoca herkese tek tek söz hakkı verdi çünkü sınıf küçüktü fakat büyük sınıflarda herkesi konuşturmak biraz zor olabilir.


Sınıf:7A
Teacher: Erdi Bugay
Konu: The passive-Present

Erdi hoca derse sessiz filmlerle ilgili soru sorarak başladı ve birkaç örneğini gösterdi, güzel bir warm up'tı fakat ders boyunca neredeyse hiç ayağa kalkmadı çok yorgun ve ilgisiz görünüyordu. Nedenini sorduğumda ''Bu 6.saatim çok yoruldum'' dedi. Derste en ilginç olay; Erdi hocanın Vocab kısmında kelimeleri ingilizce açıklamayı denemeyip Tureng'ten türkçesini sınıfta birine göstermesi ve o öğrencinin de sınıfa söylüyor olmasıydı, keşke önce kendi ingilizce açıklamayı deneseydi.

Sınıf: 5B
Teacher: Sevim Özcan
Konu: Would like

Son saatte Sevim unofficial teaching yaptı, konusu would like kalıbıydı ve derse çok güzel bir warm up ile başladı fakat warm up birazcık fazla uzundu, bütün aktiviteleri konu ile alakalıydı ve tahtayı etkili kullandı, aktiviteler arası geçişleri çok doğal ve mantıklıydı. Konu ile ilgili yeterli sayıda örnek verdi ve en son role playing yaptırdı fakat bu kısımda sınıf yönetimi biraz zayıf kaldı bu kısımdan önce sınıf yönetimi çok etkiliyken bu kısımda sınıfta çok gürüldü çıktı ve öğrenciler birbirini fazla dinlemedi ama bu yaş grubunda olabilen şeyler bunlar. Genel olarak çok başarılı bir ders olduğunu düşünüyorum.

Comments

Popular posts from this blog

Sevim Özcan Class Observation Notes 8.05.2018

Naz Kolsan 04.05.2018

04.05.2018