Pınar Okan - Classroom Observation - 08.05.2018


1.Saat
Teacher’s Name: Başak Arslan
Grade: 3-B
Hours:1
Subject Covered: Mother’s Day

Öğrenciler anneler günü için kendi annelerini güzel sözlerle anlatan bir konuşma tarzında 4-5 cümlelik yazılar hazırlamışlar. Dersin başında öğretmenleri sırayla tahtaya kalkıp yazdıklarını sınıfa okumalarını istedi. Daha sonra kimlerin ezberlediğini ve tahtaya kalkıp bakmadan söyleyeceklerini sordu. Ezberleyen öğrenciler tahtaya gelip anneleri için yazdıkları şeyleri söylediler. Okulun anneler gününe özel programında öğrenciler bu yazdıklarını annelerine söyleyeceklermiş. Sonra, öğretmen ders kitabını açmalarını ve kitaptan 3 sayfa söyleyerek bunları yapmalarını istedi. Bu sayfalarda öğrencilere ünite tekrarı yaptırılan exercises vardı. Konular weather, hobbies and like/don’t like idi. Bu derste Aslı ve ben 10 dakikalık sunumlarımızı gerçekleştirdik.


2. Saat
Teacher's Name: Kübra Zafer
Grade: 3-C
Hours: 1
Subjects Covered: Colors
Bu derste öğretmen konuyla alakalı bir listening parçası dinletti ve daha sonra kitaptaki soruları bu listeninge göre yapmalarını istedi. Dersin ilk 15 dakikasından sonra okulun fotoğraf çekimi için salona gidip geldiler. Dersin sonlarına doğru 10 dakikalık sunumumu gerçekleştirdim.


3. Saat

Teacher's Name: Başak Arslan

Grade: 3-A
Hours: 1
Subjects Covered: Mother’s Day
Bu derste 3-B’de yapılan aktivitelerin aynısı yapıldı. Ayrıca, bu derste Aslı ve ben 10 dakikalık sunumlarımızı yaptık.


4. Saat

Teacher's Name: Kübra Zafer
Grade: 3-D
Hours: 1
Subject Covered: Drama
            Öğrenciler drama için hazırlanıyorlar. Bunun için öğretmen öğrencilere kâğıt dağıttı. Kağıtta öğrencilerin belirlendiği rollerine göre söyleyecekleri cümleler yazıyor. Öğrenciler rollerinin sırasına göre kağıttaki cümleleri okudular 2 defa. Hoca pronunciation mistakelerini kontrol etti ve düzeltti. Dersin sonlarında Aslı 10 dakikalık sunumunu gerçekleştirdi.


Comments

Popular posts from this blog

Sevim Özcan Class Observation Notes 8.05.2018

Naz Kolsan 04.05.2018

04.05.2018