Aslıhan Seçkin Class Observation Week 3


Date: 27.02.2018

1. Class

Teacher's Name: Kübra Zafer
Grade: 3-C
Hours: 1
Course Book: Star Kids
Subjects Covered: Simple Present Tense

General Notes
       İlk olarak öğretmen bir önceki ders öğrenilen konuyu, Simple Present Tense'i hatırlattı. Sonra 3rd person singular'ın -s takısı alması üzerinde durdu. -s, -es, -ies şeklinde listeledikten sonra, bunlarla ilgili birkaç örnek yazdı, bunu takiben smartboarddan konuyla ilgili bir aktivite açtı. Aktivitede öğrencilerden ögeleri karışık olarak verilmiş cümleleri düzene sokmaları istendi. Sıra sıra tahtaya gelip aktiviteyi tamamladılar.( bu arada bir yerde kar yağmaya başlayınca çıldırdılar tekrar toparlamak biraz zaman aldı.) Aktiviteden sonra , öğretmen Sİmple Present Tense'in negative ve question formunu tahtaya yazdı. Subject verb agreement anlattı. Bunlardan sonra smartboarddan tekrar bir aktivite açıldı ama bu aktivite prepositions ile alakalıydı, öğrenciler cümledeki boşlukları üst tarafta verilen prepositionlarla doldurdular. (on Sundays, at night gibi). It was generally like this. 


2. Class

Teacher's Name: Kübra Zafer
Grade: 3-D
Hours: 1
Course Book: Star Kids
Subjects Covered: have/has got

General Notes
    Genel olarak, ders kitabından aktiviteler yapıldı. Öğretmen Smartboarddan "whose is it?" başlıklı, bir çok insanın ve nesnenin bulunduğu bir resim açtı. Ders daha çok resim üzerinden ilerledi. Öğrenciler insanların sahip olduğu eşyalara bakıp onlarla ilgili cümleler kurdular. 
(like = The man with the yellow umbrella has a dog) Öğretmen tekillik- çoğulluk, have-has farkı üzerinde durdu. All in all, the class was okay. There wasn't any interesting or extraordinary situation. 


Comments

Popular posts from this blog

Sevim Özcan Class Observation Notes 8.05.2018

Naz Kolsan 04.05.2018

04.05.2018