Pınar Okan - Classroom Observation - 27.03.2018


1.Saat
Teacher’s Name: Başak Arslan
Grade: 3-B
Hours:1
Subject Covered: Simple Present Tense

Dersin başında öğretmen öğrencilerinin İngilizce portfolyolarını getirip getirmediklerini sordu. Getirenlerden bazılarının kontrol etti. Yarın herkesin eksiksiz bir şekilde getirmesini söyledi ve derse başladı. Hoca akıllı tahtadan bir video açtı. Videoda bir kız favori şarkıcısını tanıtıp onun hakkında bilgi veriyor. Örneğin; O her gün 8 de uyanır, kahvaltısını 8.30’ta yapar vs. Daha sonra öğretmen kitaptaki aktiviteyi yapmalarını istedi. Aktivitede öğrenciler kendi favori şarkıcısını tanıtacak Simple Present Tense kullanarak ve günlük ne yaptıklarını anlatacaklar. Öğrenciler tahtaya gelerek sadece favori şarkıcısını ve neden onu sevdiğini söylediler ama videodaki gibi olmadı çünkü çocuklar sevdiği şarkıcıların günlük hayatını sabah kaçta kalktığını falan nerden bilsinler. Bu aktivite çok uygun değildi. Daha sonra öğretmen şarkılı bir video gösterdi. Videoda bir kız günlük hayatından bahsediyor. Öğretmen öğrencilerden kendilerine uyarlayarak bu şarkıyı söylemelerini istedi. Bir öğrenciyi seçti öğretmen ve söylemesini istedi. Öğrenci kaçta uyandığını bilmediğini, annesinin bildiğini söyledi. Tüm sınıf güldü ve öğretmen başka öğrencilerden söylemelerini istedi.

2. Saat
Teacher's Name: Kübra Zafer
Grade: 3-C
Hours: 1
Subjects Covered: School Items
 İlk 15 dakika ders işlenildi daha sonra çocuklar konferansa gitti. Sadece bir aktivite yapılabildi. Fotoğrafa bakarak okul eşyalarının isimlerini yazma aktivitesi yapıldı okul kitabından.


3. Saat

Teacher's Name: Başak Arslan

Grade: 3-A
Hours: 1
Course Book: Star Kids 2

Subjects Covered: Animals

Dersin başında öğrencilere oyun oynatıldı. Bir öğrenci tahtaya gelerek gözü kapatılıyor ve öğretmenin söylediği hayvanı öğrenci tahtaya çizmeye çalışıyor. Tüm öğrenciler hayvanın ne olduğunu en başında biliyorlar. Öğrenci çizdikten sonra gözünü açıp ne çizdiğine bakıyor. Öğretmen birkaç öğrenciden sonra sadece çizen öğrenciye hayvanı söyleyip gözü kapalı bir şekilde çizmesini istedi ve sınıf tahmin etmeye çalıştı. Öğrencilerin gerçekten çok eğlendiği bir aktiviteydi. Daha sonra kitaptan aktivite yapıldı. Aktivitede şu şekilde sorular var; Whose is it? Who does watch TV? etc. Fotoğtafa bakarak hangi karakterin ne yaptığını yazdı çocuklar.


4. Saat

Teacher's Name: Kübra Zafer
Grade: 3-D
Hours: 1
Subject Covered: Simple Present Tense (Irregular Verb)
Bu derste Aslı sunumunu gerçekleştirdi.

Comments

Popular posts from this blog

Sevim Özcan Class Observation Notes 8.05.2018

Naz Kolsan 04.05.2018

04.05.2018