Türkan Etiz 23.03.2018

8B
Ders boyunca test

cozuldu, bilinmeyen kelimeler ogretmene soruldu. Yanlarinda birer sozluk olabilirdi. Ingilizce sozcugu anlamadiklarinda, turkcesi tahtaya yazildi. Testi coktan bitirenler oturup arkadaslarini bekledi, bunun yerine alternatif bir aktivite uretilebilirdi onlar icin. Ogretmenin yerinde olsam, ogrencilerimin zayif kelime bilgisi varsa ve bir turlu bu problem cozulemiyorsa turkcesini bende verebilirdim ama en son care olarak. Dedigim gibi sozluk her birinin yaninda olmaliydi cunku seviyelerine gore zorlayici kelimeler degildi.

1D
Native bir ogretmenin dersine girdik ve ilk olarak oynadiklari oyunu gozlemledik. Ogretmen hayvan sesleri cikardi ogrencilerde tek tek hangi hayvan oldugunu tahmin edip cumle icinde kullanarak soyledi. Bence oldukca pratik ve yararli bir aktiviteydi ve warm up olarakta kullanilabilir. Diger aktiviteleri kitap uzerindendi, kitap tahtada da acikti, gorsel olarak gorebiliyorlardi. Kitaptan devam ettiler ve renkli kalemlerle calistilar. Kitaptaki etkinlik oldukca yararliydi, ismi Toy Box’tu ve oyuncak kutularinin icindeki nesneleri ele aliyordu.
2B
Ilk saatinde 10dakikalik aktivite yaptim. Daha sonra kalinan yerden devam edildi, workbooktan baska aktiviteler yapildi. Sorular sorulup cevaplandi (yes it is, no it is not) Ikinci saatinde, kitap uzerinden devam edildi ogrenciler tek tek sorular sordu resimlere bakarak. (What are Peter and Tony doing? Etc.) sinifin iki saatinde de dersler verimli gecti, ozellikle ogrencilerin kendi aralarinda ingilizce konusmasi beni cok mutlu etti. Acikcasi, ogrencilerin oldukca ingilizceye acik olmalari dersi verimli yapti. Ogretmenin de bunda oldukca buyuk bir payi var. bu ogrencilerle iki kisilik veya grup aktivitesi yapmak cok kolay, elestirebilecegim tek sey bu olabilir cunku bu tarz aktiviteler yapilmiyor. Uyumlular ve istekliler ayrica ingilizceleri oldukca iyi. Belki de zaman sikintisi yasayabilme ihtimalleri oldugu icin.

Comments

Popular posts from this blog

Sevim Özcan Class Observation Notes 8.05.2018

Naz Kolsan 04.05.2018

04.05.2018