Cansu Akyol 17.04 Gözlem Raporu

1 ve 2. ders 8/A
Öğretmen: Erdi Bugay
1. ders ödev yine ve yine kontrolü ile geçti. Hoca önce herkes yaptı mı diye tek tek kontrol etti sonra topluca cevaplandırdılar.
2.ders Reported Speech konusunu revision amaçlı kahoot oynayarak tekrarladılar. Zaten Kahoot her zaman eğlenceli ve herkesin dahil olduğu güzel bir uygulama oluyor. Biraz fazla gürültü olsa da genel anlamda faydalı bir uygulama bence.

3. ve 4. ders 7/A
Öğretmen: Zeynep Tüzün
Konu: TV Shows and Related Vocabularies
Kitap: Raise Your Hands 7
 3.derste warm up olarak öğrencilere Tv de ne çeşit showlar olduğunu sordu. Çocuklar yanıtladıkça bir balonun etrafında dallandırarak tahtaya şema çıkardı. Her çocuğun verdiği cevaba ilgili ve uzun uzadıya yanıtlar verdi hepsiyle tek tek ilgilendi. Warm up cidden çok uzun ve güzeldi 15-20 dk sürdü. Daha sonra kitaptaki etkinliklere geçtiler. Onları hep bir ağızdan, yeri gelince de hoca tek tek yönelterek cevaplandırdılar. Dersin bitmesine 6dk kala hoca top 10 tv shows of 2017 adında Youtube dan bir video izletti. Baktı çocuklar kendi aralarında Türkçe konuşmaya başladı, videoyu durdurup tv showlar hakkında duydukları terimleri alakalı kelimeleri akıllarında tutup ya da not almalarını söyledi. Video sonunda o kelimeleri tek tek istedi ve üstünde konuştular.
4.derste de ilk dersin tekrarı olması amaçlı oyun oynattı. Tahtayı 4 ayrı sütuna ayırıp her sütuna başlık olarak tek tek "Types of tv show, signal meaning, types of movies ve bir şey daha yazdı şu an hatırlayamadım :D Sınıfı ikiye ayırıp bir tarafa kırmızı diğer tarafa siyah tahta kalemi verdi. Bu tahtaya yazdığı başlıklarla ilgili kelimeleri ayrı ayrı kağıtlara yazıp katlayıp kalemliğine koyu ve sınıfın arkasına oturdu. Her gruptan birer kişi ikili yarış başlattı kelimeleri kendi grubuna ait kalemle tahtaya yazdılar. En çok doğru başlığı tutturan takım kazandı. Oyun çok etkili ve eğlenceliydi kesinlikle ben de ileriki öğretim hayatımda kullanacağım bu oyunu.

Comments

Popular posts from this blog

Sevim Özcan Class Observation Notes 8.05.2018

Naz Kolsan 04.05.2018

04.05.2018